Street FOOD Festival Oradea 2021

Street FOOD Festival Oradea 2021

Lume din Oradea, între 22-25 iulie ne revedem în Cetate și ne aducem aminte cât de fain e la Street FOOD Festival Oradea.
Avem multe planuri #Yumm&Yay pentru anul acesta așa că hai și tu cu prietenii tăi să ne mai facem amintiri frumoase împreună.


Intrarea e liberă!


Vineri, 23.07.2021
19:30 - 20:30 - BABY ELVIS
21:15 - 22:30 - THE KRYPTONITE SPARKS


Sâmbătă, 24.07.2021
19:30 - 20:30 - DIMITRI'S BATS
21:15 - 22:30 - ROBIN AND THE BACKSTABBERS


Duminică, 25.07.2021:
19:00 - 19:45 - MELTING DICE
20:15 - 21:15 - BYRON & LUCIA


Accesul la eveniment este permis cu respectarea prevederilor legale în vigoare.
Accesul la Festival se face în limita locurilor disponibile, conform prevederilor legale în vigoare. Organizatorii pot decide în orice moment sistarea temporara sau permanenta a accesului in festival, în situația în care capacitatea totală a fost atinsă sau în orice altă situație considerată necesară de către organizatori sau de către autorități.

Zilele Sfantului Ladislau- 2021- Concert No Sugar

Zilele Sfantului Ladislau- 2021- Concert No Sugar

No Sugar este o formație pop rock din Transilvania. Denumirea trupei provine dintr-o glumă, însă alegerea a fost una conștientă: Botond Bereczky, singurul membru fondator actualmente activ al formației nu consumă zahăr. După o perioadă de debut spinoasă, dar cu multe învățăminte, formația No Sugar este azi o trupă stabilă, lansată pe marea netulburată a muzicii pop cu mult elan hotărât și bine definit.
Din 2016, formația a intrat într-o nouă eră odată cu venirea „eroinei principale” Lívia Portik. Trendul muzical pe care îl urmăresc se situează undeva la granița dintre pop și rock, penetrată uneori de piese lirice, mergând alteori înspre rock. Primul lor single a apărut în anul respectiv, purtând titlul Hiszek Benned/Cred în tine, fiind declarată de specialiști cea mai frumoasă piesă maghiară din Transilvania în anul 2016. A fost anul în care au câștigat și concursul lansat prin Programul Cseh Tamás Program, iar datorită acestui sprijin financiar formația a putut să își înregistreze primul album în ianuarie 2017.
În 2017, No Sugar a concertat la mai multe festivaluri, zile ale orașelor, iar din martie 2018 a plecat în turneu în mai multe orașe din Ungaria, fiind invitată de formația Kowalsky meg a Vega. S-a bucurat de o primire caldă și drept urmare, a fost rechemată în turneul din toamna aceluiași an. În 2018, a ajuns din nou în top cu cea mai frumoasă melodie maghiară din Transilvania în categoria peste 25 de ani, cu piesa Egyetlenem/Unica mea/Unicul meu. În vara anului 2019, piesa Súlytalanul/Fără gravitație s-a aflat în top 40 la Petőfi Rádió, Ungaria, timp de mai multe săptămâni, ajungând, la un moment dat, prima în top, fiind urmată de piesa Tabula Rasa care s-a aflat, la rândul ei, în același top timp de mai multe săptămâni, iar apoi a urmat melodia Gyönyörű háború/Război minunat, care a devenit un șlagăr foarte apreciat. Al doilea album al formației a fost lansat la începutul anului 2020, cu titlul Jégvirág/Floare de gheață.

Zilele Sfantului Ladislau 2021- Concertele formatiilor Poklade si LED

Zilele Sfantului Ladislau 2021- Concertele formatiilor Poklade si LED

Ansamblul Poklade reprezintă Balcanii. Cântecul cicadelor, cioburile de sticlă, vehemența rachiului. Gusturi, miresme, culori și arome, durere și dorință de viață, dar, mai ales, un soi de energie ancestrală care te ia de mână și te zvântură. Muzica lor este poklade autentic, o adevărată transformare.
Ansamblul a fost înființat în Mohács, în 2010, de discipolii unor maeștri legendar și anume József Versendi Kovács, György Tiszai și István Peti Kovács. Spectacolele lor sunt adesea acompaniate de minunata voce a lui Vivien Gráf.
Componența: Tamás Balog Cérna – tambură (solist), Roland Róka – tambură, Marko Cselinácz – acordeon, voce, Andrics Attila – tambură bas, tobă, voce, István Pávkovics – tambură bas, acordeon, voce, Dávid Bischof – berda, Andor Bóka Balázs – violă tambur, Vivien Gráf– voce

Formația LED este originară din Debrețin. Doi interpreți, multe melodii, uneori doar de ascultat, alteori de reverie, alteori de dans, cu multe elemente electronice și, mai nou, cu din ce în ce mai multă chitară. Au piese în limba engleză, dar și în limba maghiară. Au prelucrat complet imnul rock Born To Be Wild și l-au amestecat cu I Dream, aruncând publicul în lumea viselor, unde îl așteaptă Îngerul electronic și Buddha pe aripile ritmurilor… Afirmă despre ei înșiși că: „deși, în trecut, s-a spus despre noi că suntem Pet Shop Boys de Ungaria sau un duo Depeche Mode, noi nu suntem nici una, nici alta. Noi suntem LED, cu multe melodii și cu elan, cu ochelari care luminează și cu cravată”.

Zilele Sfantului Ladislau 2021- Spectacol Ansamblul Maros

Zilele Sfantului Ladislau 2021- Spectacol Ansamblul Maros

Spectacol de folclor autentic, cu elemente de teatru muzical. Titlul spectacolului reprezintă o reflecție asupra diversității culturale ale Câmpiei Transilvaniei, asupra bogăției muzicale și vitalității dansurilor acesteia. Scena lirică ce redă colinda românească a celor nouă cerbi ocupă un rol-cheie în cadrul spectacolului. Bartók a folosit această baladă populară românească pentru Cantata Profana, opera sa recunoscută la nivel internațional. Scena e menită nu doar să prezinte povestea flăcăilor transformați în cerbi, ci să și formuleze cel mai important mesaj al lui Bartók, care, de atunci, este sursa vitală, steaua călăuzitoare pentru nenumărate generații de dansatori: „doar din izvor curat”.
Dansurile populare românești și maghiare din Transilvania au baze comune. Conviețuirea mai multor etnii în acest areal, timp de secole, a reprezentat un sol fertil pentru apariția numeroaselor forme de dans.
Satele din care provin dansurile incluse în spectacol sunt: Tiocul de Jos, Ghirolt, Bonțida, Răscruci, Chidea, Ceaba, Sic, Chesău, Pălatca, melodii din valea Borșa.
Interpretează: Magda Kásler, acompaniată de orchestra Ansamblului Maros
Dirijor: István Moldován Horváth
Prim-dansatori: Magda Kásler și Sándor Csaba Farkas
Regia și coregrafia: János Varga
Director: Attila Csaba Barabási

Street Delivery Oradea 2021

Street Delivery Oradea 2021

Hai la joacă în week-end-ul 18-22 iunie 2021 în Parcul Petofi Sandor, Parcul Libertății și pe malul Crișului !

 

Pentru prima oară de la începutul pandemiei, te chemăm cu toată ființa la Street Delivery Oradea, un eveniment urban de arhitectură și arte, menit să readucă comunitatea împreună. De la mic, la mare vom păși în spațiul ludic și vom juca Leapșa, Baba Oarba, De-a v-ați ascunselea, Lapte gros. Pe lângă hârjoana lipsită de griji, proiectele artistice se vor împleti cu cele urbane și culturale.

 

Vom citi împreună în iarbă, vom asculta muzică live, vom însufleți prin street art un colțișor de urbe, vom plăsmui proiecte care au o viziune responsabilă asupra orașului nostru.

 

Te așteptăm cu entuziasm în parc la Joaca de-a Orașul!

Festivalul National de Folk Pro Lirica 2019

Festivalul National de Folk Pro Lirica 2019

Luna septembrie aduce din nou în actualitate FESTIVALUL NAŢIONAL DE FOLK PRO LIRICA ORADEA.

Festivalul Evreiesc Shalom Ierusalim

Festivalul Evreiesc Shalom Ierusalim

Prin acest eveniment, una dintre cele mai importante comunități locale, comunitatea evreilor, si-a prezentat cultura, religia și traditiile iudaice milenare.

Festivalul a cuprins momente artistice, conferințe pe diverse teme de interes alături de Prim Rabinul Comunității Evreiești orădene, obiceiuri și tradiții evreiești, suveniruri din Israel, preparate culinare delicioase și, în premieră, lansarea cărții „Evreu fără frontiere” de Dr. Ing. Tiberiu Roth.

Și cei mici au avut parte de un program bogat, cu jocuri, sesiuni de pictură pe față, ateliere de creativitate cu ornamente florale sau pictură pe ceramică.

Oradea Summer Film 2019

Oradea Summer Film 2019

Ieri am deschis ediția 2019 Oradea Summer Film cu California Dreamin’(Nesfârșit), singurul film de lungmetraj al regretatului regizor român Cristian Nemescu, cu Armand Assante în rolul căpitanului Doug Jones.

În 2007, California Dreamin’(Nesfârșit) a fost recompensat cu premiul “Un certain regard”, la a 60-a ediție a Festivalului de la Cannes.

Citadel Delivery

Citadel Delivery

Inspirată și susținută de evenimentul-manifest Street Delivery, care livrează străzile înapoi către pietoni, nu doar către mașinile lor, prima ediţie Citadel Delivery a fost creată la Oradea prin poezie pentru a reda Cetatea orădenilor, care să o redescopere şi să o compună, introducând-o din nou în peisajul cotidian ca un rezultat al inspiraţiei cetățenilor.

Festivalul Medieval al Cetății Oradea 2019

Festivalul Medieval al Cetății Oradea 2019

Așteptăm cu nerăbdare următoarea ediție a Festivalului Medieval al Cetății Oradea. Ne vedem în 4-7 iulie 2019!

 

The Color Run Love Tour

The Color Run Love Tour

The Color Run LOVE TOUR, noul concept al anului 2019, este cel mai colorat dintre toate de până acum.

Festivalul Copiilor

Festivalul Copiilor

Cetatea Oradea a găzduit și în acest an cel mai mare festival pentru copii din zonă, pe parcursul a 3 zile pline de veselie și culoare.

Street Food Festival 2019

Street Food Festival 2019

Street FOOD Festival, un festival care aduce aromele interesante şi preparatele apetisante aproape de gurmanzi şi pofticioşi a început încă de ieri în Cetatea Oradea.

D'ale Porcului ziua a2-a

D'ale Porcului ziua a2-a

 

La cererea miilor de vizitatori şi a competitorilor, ediţia a V-a a FESTIVALULUI-CONCURS „D’ALE PORCULUI” va deschide oficial „sezonul” sărbătorilor de iarnă 2018-2019 în judeţul Bihor! Concursul de preparare tradiţională a porcului

D'ale Porcului

D'ale Porcului

La cererea miilor de vizitatori şi a competitorilor, ediţia a V-a a FESTIVALULUI-CONCURS „D’ALE PORCULUI” va deschide oficial „sezonul” sărbătorilor de iarnă 2018-2019 în judeţul Bihor! Concursul de preparare tradiţională a porcului va avea loc sâmbătă, 24 noiembrie 2018, în parcarea ERA Shopping Park Oradea (Calea Aradului).

Această ediţie aniversară „D’ALE PORCULUI” vă umple şi cămările pentru Sfântul Nicolae, Crăciun şi Revelion! În ziua concursului, dar şi în cea următoare (25 noiembrie 2018) festivalul va găzdui şi un târg de preparate tradiţionale din carne şi alte bunătăţi!