MOJO Wedding Expo- editia a IV-a

MOJO Wedding Expo- editia a IV-a

Evenimentul se va desfășura în perioada 17-19 ianuarie, atât sub cupolă, cât și în zona de galerii a complexului, iar viitorii miri își vor putea găsi aici toate cele necesare pentru nunta pe care și-o doresc.

Zeci de expozanți din toate domeniile vor pune la dispoziție o paletă largă de produse, de la rochii de mireasă ori costume, până la oferte de prăjituri, candy bar, cocktail bar, decorațiuni și aranjamente florale, decoruri, dar și oferte pentru hostess sau cabine foto.

Mojo Wedding Expo- Editia a 3-a

Mojo Wedding Expo- Editia a 3-a

MOJO Wedding Expo revine, în ediția de toamnă, cu cele mai noi tendințe și idei pentru nunți moderne.

Brickenburg Expo- Zilele fanilor LEGO

Brickenburg Expo- Zilele fanilor LEGO

Fanii LEGO au avut din nou un motiv de bucurie, pentru că la Brickenburg Expo - Zilele fanilor LEGO 2019 au putut admira noi machete și construcții impresionante.

 

Oradea Mea De Turta Dulce

Oradea Mea De Turta Dulce

Adela Lazăr a imaginat o lume de basm, idilică, plină de culoare, în care emblemele oraşului Oradea, cărora le-a păstrat intacte elementele identitare, sunt transpuse metaforic, prin spirit ludic şi joc cromatic, în arhitecturi care ne aduc aminte de fantasticul copilăriei.

Kids Dino Dig

Kids Dino Dig

Timp de câteva zile ne transpunem într-o aventură fabuloasă și vă invităm la o expoziție interactivă, unde cei mici se vor transforma în paleontologi! 

Halloween Dog Show Ziua a 2-a

Halloween Dog Show Ziua a 2-a

Halloween Dog Show Oradea - Eveniment organizat de Asociatia Chinologica Metropolitana Oradea

Brickenburg Expo

Brickenburg Expo

Intră, între 26-28 octombrie, în lumea fabuloasă a pieselor LEGO, la Brickenburg Expo - Zilele fanilor LEGO 2018 și vino să admiri expoziția de construcții grandioase, realizate din milioane de piese, în ediții limitate!

Expoziție de fotografie ,,Emoții

Expoziție de fotografie ,,Emoții"

Fotografii realizate in data de 20 Martie, 2018

Expun:
Anita Barcsa
Mihai Bogdan
Viorica Mariana Borha
Nicolae Florescu
Adrian Lazea
David Patrik Ionaș
Amelia Ioana Pal
Victor Ioan Panc
Sebastian Onaca
George Marin Tabără

Evenimentul este organizat de Varadinum Photo School Oradea, Asociația Ovi D. Pop și Adela Rusu
Intrarea este liberă!

“Mașinile” lui Leonardo Da Vinci

“Mașinile” lui Leonardo Da Vinci

Din 17 martie 2018, la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor (Str. Armatei Române nr.1/A) vor fi expuse 45 de maşini inventate sau proiectate de Leonardo da Vinci. Toate cele 45 de obiecte sunt realizate din lemn şi respectă pînă în ultimul amănunt schiţele din caietele lui Leonardo da Vinci. Fiecare model din cadrul expoziţiei va fi însoţit de o copie a schiţei originale şi de detalii cu privire la aplicaţiile gîndite de da Vinci pentru fiecare invenţie în parte.

Expozitie de Fotografie ,,Face to Face

Expozitie de Fotografie ,,Face to Face"

Fotografii realizate in data de 9 Martie, 2018

Evenimentul este organizat de Varadinum Foto Club Oradea.

Colecția „Face to face” cuprinde 200 de imagini, din care pe simezele Filarmonicii din Oradea vor fi expuse 50 de lucrări.
Fotografiile au fost realizate începând cu anul 2013, dar majoritatea fotografiilor expuse au fost făcute in 2017. Autorul a avut onoarea să fie invitat în două tabere de creație fotografică, una în județul Sălaj, „Salaj - Frumusețe, Tradiție, Poveste" iar cealaltă în Secuime,la „Tabăra Internațională de Creație Foto” , care a avut loc în Homorod.
Conceptul de bază al expoziției este fața umană, în spatele fiecărui chip aflându-se o întâmplare, o poveste. Fața exprimă toate trăirile omului, fie tristețe, bucurie, mirare etc.
Bikfalvi Zsolt este membru fondator și vicepreședintele Fotoclubului „Vasile Venig Laszlo”, Este artist AFIAP al Federației Internaționale de Fotografie, artist AAFR (Asociația Artiștilor Fotografi din România) și membru al Organizației Mondiale a Fotografilor Maghiari.
.
Această expoziție este cea de-a 11-a expoziție personala a autorului, iar colecția „Face to Face” este la cea de-a doua expunere. Cel mai de succes proiect al autorului a fost „Learning to Fly” care a cuprins fotografii cu avioane. Fotografiile din cadrul proiectului au fost expuse de 6 ori, iar colecția 111º cu fotografii panoramice a fost expusă de 3 ori.
Expoziția va putea fi vizitata timp de două săptămâni la Filarmonica de Stat din Oradea.

Expoziția de fotografie ,,Contraste

Expoziția de fotografie ,,Contraste"

Fotografii realizate in data de 6 Martie, 2018

Vă asteptăm cu drag, la vernisajul expoziției de fotografie ,,CONTRASTE" al absolvenților Cursului de Fotografie, seria 5P2,Nivel-Debutanți
Lector/coordonator: Adela Rusu

Expun:
Baiguera Clara
Alexandru Balajtii
Viorica Borha
Mihai Dan
Flavia Duca
Horia Horgea
George Lucian Luca
Antonia Mitraşca
Dorin Pacurar
Anca Pintea
Ioana Reștea
Florin Restea
Ștefania Roman
Mioara Salloum
Dalia Salloum
Sever Matei

Organizatori: Varadinum Photo School
Intrarea este liberă!

Vernisajul

Vernisajul "Veneția - Dragoste în culori"

,,Culoare şi mister, muzică, dans şi voie bună, măşti şi costume colorate, parade stradale, concerte şi baluri aidoma celor din vremuri medievale. Sunt ingredientele Carnavalului de la Veneţia, unul dintre cele mai aşteptate evenimente din Italia. Considerat cea mai spectaculoasă manifestare culturală din Europa, Carnavalul de la Veneţia reuneşte anual sute de mii de turişti, în oraşul de pe ape. Vechea cetate îmbracă haine de sărbătoare, iar totul se desfăşoară sub aura de mister a celebrelor măşti veneţiene"

Expun:
Adela Rusu EFIAP
Antonia Pop
Ovi D.Pop EFIAP
Vor fi expuse 50 de fotografii cu cele mai frumoase imagini surprinse la Carnavalul de la Veneția 2017.

Evenimentul este organizat de Varadinum Foto Club și se desfășoară sub patronajul Asociației Artiștilor Fotografi din Romania AAFR.

Expoziţia fotografică „Constelaţii româneşti tradiţionale”

Expoziţia fotografică „Constelaţii româneşti tradiţionale”

Expoziţia itinerantă comună face parte din proiectul Anului Patrimoniului Cultural European – 2018 şi este dedicată boltei cereşti, un subiect fascinant al tradiţiilor româneşti, ce fac parte din patrimoniul material şi imaterial.

Ilie Tudorel este un artist fotograf din Baia Mare. Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici (UAP) – filiala Baia Mare şi al Asociaţiei Internaţionale „Euro Foto Art”. Este preşedinte al Clubului Foto-Video din cadrul O.N.G. Asociaţia „Millennium” din Baia Mare. Artistul a fost prezent în 68 de expoziţii de artă fotografică, din care 23 expoziţii personale şi 45 de grup, în diverse aşezăminte de cultură din România, Belgia, China, Polonia, Ungaria şi Ucraina.

Expoziţia de artă fotografică „Semnele ceriului” este un proiect fotografic aparţinând artistului Ilie Tudorel, care îşi propune să promoveze în rândul iubitorilor de cultură din ţară şi din străinătate cele mai importante reprezentări ale simbolisticii astrale prezente în arhitectura tradiţională din România. Fotografiile prezintă mai ales reprezentările sculptate ale soarelui, lunii sau stelelor ce sunt prezente pe biserici, case, mobilier sau porţi tradiţionale de lemn din toate zonele României.

Fotografia - Document Etnografic

Fotografia - Document Etnografic

Poze realizate in data de 8 Februarie, 2018

Pe simeze sunt admirate peste 150 de fotografii valoroase, realizate cu pasiune de fotografi din întreaga ţară: Ádám Gyula-Miercurea Ciuc, Algasovschi Marco Adrian-Braşov, Balog Zoltan-Aiud, Both Gyula–Târgu Mureş, Ciontea Claudia (UAD Cluj), Dumitrescu Vlad–Braşov, Flach Jolanta–Zakopane (Polonia), Fülöp Jenő-Sângeorgiu de Mureș, Iancu I.Daniel-Orăştie, Incze Domokos-Miercurea Ciuc, Incze László-Miercurea Ciuc, Incze István-Târgu Mureș, Isfan Marius Romulus-Hunedoara, Kucsera Jenö–Târgu Mureş, Negru Carmen Adriana-Cluj, Petrila Gheorghe-Oradea, Poenar Raul-Orăștie, Pop Ovi D.–Oradea, Pop Lăcrămioara Florentina – Frata, Popa Alexandru Nicolae-Deva, Roibu Grigore-Deva, Rusu Adela Lia-Oradea, Săteanu Felician-Baia Mare, Scripciuc Ioan- Arad, Sofronie Costică-Cluj, Szegedi Ferenc-Târgu Mureș, Tordai Ede – Târgu Mureș, Vincze Szabolcs-Huedin.

Invitații Secțiunii internaționale sunt: Dacai Xie din China și Huu Hung Truong din Vietnam. Expoziția de pe simeze este completată de proiecția secțiunii speciale digitale, tema acestei ediții fiind „Muncile câmpului”.

„Fotografia – document etnografic” este un proiect amplu al Centrul Judeţean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj, compus din organizarea unui concurs național de fotografie de autor, expoziţii itinerante în ţară şi străinătate, editarea de albume şi monografii fotografice, organizarea unei arhive de fotografie etnografică.
Evenimentul este organizat de VARADINUM FOTO CLUB ORADEA.