Zilele Sfantului Ladislau 2021- Concertele formatiilor Poklade si LED

Ansamblul Poklade reprezintă Balcanii. Cântecul cicadelor, cioburile de sticlă, vehemența rachiului. Gusturi, miresme, culori și arome, durere și dorință de viață, dar, mai ales, un soi de energie ancestrală care te ia de mână și te zvântură. Muzica lor este poklade autentic, o adevărată transformare.
Ansamblul a fost înființat în Mohács, în 2010, de discipolii unor maeștri legendar și anume József Versendi Kovács, György Tiszai și István Peti Kovács. Spectacolele lor sunt adesea acompaniate de minunata voce a lui Vivien Gráf.
Componența: Tamás Balog Cérna – tambură (solist), Roland Róka – tambură, Marko Cselinácz – acordeon, voce, Andrics Attila – tambură bas, tobă, voce, István Pávkovics – tambură bas, acordeon, voce, Dávid Bischof – berda, Andor Bóka Balázs – violă tambur, Vivien Gráf– voce

Formația LED este originară din Debrețin. Doi interpreți, multe melodii, uneori doar de ascultat, alteori de reverie, alteori de dans, cu multe elemente electronice și, mai nou, cu din ce în ce mai multă chitară. Au piese în limba engleză, dar și în limba maghiară. Au prelucrat complet imnul rock Born To Be Wild și l-au amestecat cu I Dream, aruncând publicul în lumea viselor, unde îl așteaptă Îngerul electronic și Buddha pe aripile ritmurilor… Afirmă despre ei înșiși că: „deși, în trecut, s-a spus despre noi că suntem Pet Shop Boys de Ungaria sau un duo Depeche Mode, noi nu suntem nici una, nici alta. Noi suntem LED, cu multe melodii și cu elan, cu ochelari care luminează și cu cravată”.