Oradea Summer Film 2018

Oradea Summer Film 2018

Cinematograful în aer liber - ORADEA SUMMER FILM - revine în august 2018 în Parcul Cetății!

Vom avea parte de 19 seri cu cele mai noi filme, concerte și animații pentru copii, într-o mizanscenă cu beculețe și hamace, sub cerul liber!

Perioada: 2-26 august 2018.
Locația: Parcul Cetății Oradea (intrarea din strada Griviței).
Intrare liberă.

Eveniment organizat de Asociația de promovare a turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea) și Primăria Oradea, cu sprijinul Muzeului Orașului Oradea - Complex Cultural (Cetatea Oradea/ Oradea Fortress).
Partener principal: Raiffeisen Bank Romania.
Sprijinit de: Ergocon, Daikin Romania și Technova.
Prezentat de: Staropramen.

Vor exista două ecrane de proiecție în aceeași locație de anul trecut - Parcul Cetății (intrarea de pe Griviței sau strada Redutei). Pe ecranul principal vor fi proiectate filme din toată lumea, unele în premieră în România, venite de la cele mai prestigioase festivaluri de film: Oscar, Cannes, Berlin, Rotterdam, San Sebastian, Sundance.

Primul weekend (2-5 august) va fi dedicat filmului românesc, celebrând Centenarul din 2018. Următorul weekend (9 - 12 august), cu tema "Meet the Neighbours", va fi dedicat filmului balcanic din țările cu care România împarte granița - Serbia, Ucraina, Bulgaria și Ungaria, cel de-al treilea weekend (16 - 19 august) fiind dedicat filmului european cu filme din Italia, Suedia, Danemarca, Portugalia. Ultimul weekend (23 - 26 august) va fi dedicat unor țări exotice precum Chile, Paraguay, Algeria și Palestina. Aceste filme abordează unele dintre cele mai relevante tematici actuale prin povești captivante, ale unor regizori tineri sau consacrați.

Crosul Cetăţii

Crosul Cetăţii

Luna viitoare, pe 19 august, orădenii sunt invitați să se înscrie la prima ediție a Crosului Cetății. Cocursul va fi dedicat sportivilor amatori, persoanelor care cochetează cu ideea alergării, familiilor sau grupurilor de prieteni care vor să trăiască sănătos și să ajute copiii cu cancer de la Spitalul Municipal.
Faptele și bunătatea nu au vârstă. De aceea, copiii sunt așteptați să își ajute tovarășii de joacă bolnavi alergând în Superhero Run for Kids 500m. Pentru o cursă mai bună și pentru un plus de energie și optimism, cei mici vor concura costumați în supereroul lor preferat.
Traseul pregătit pentru copii este în cadrul evenimentului “Crosul Cetătii”, un concurs de alergare pentru amatori, organizat de ACS Xterra Sport Bihor. În funcție de pregătirea lor, concurenții pot alege din două trasee: unul scurt de 3,3 km, numit “Mini” și altul de 10 km, numit “Cross”. 
Startul si sosirea vor fi în centrul competițional amenajat în Cetatea Oradea.  
Toate traseele străbat alei pietruite din Cetatea Oradea și străzi asfaltate din jurul acesteia şi va fi închis circulației rutiere.
Toți participanții sunt obligați să urmeze traseul marcat de organizatori și să respecte îndrumările voluntarilor și ale organizatorilor.

Competiția se va desfășura în interiorul Cetății Oradea. Înscrierile se fac online pe site-ul: http://www.xterrasport.ro/crosulcetatii/ro . Termenul – limită pentru înscrieri este 10 August 2018.
Participanții sunt încurajați să doneze orice sumă în urna „24 de ore pentru un zâmbet”. Banii strânși vor fi folosiți pentru a achiziționa echipamente medicale pentru Secția de Oncologie Pediatrică de la Spitalul „Gavril Curteanu” din Oradea.

Carnavalul Florilor 2018

Carnavalul Florilor 2018

Culoarea și creativitatea revin pe străzile orașului, la Carnavalul Florilor Oradea! ?
Spectaculoasa Paradă a Carelor Alegorice, precum și un concert extraordinar te așteaptă pe 21 August!

Program:

14:00 - Parada Carelor Alegorice
Traseu: Bulevardul Dacia, Bulevardul Decebal, Strada Tudor Vladimirescu, Piața Unirii
15:30 - 22:30 - Piața Unirii - Prezentarea carelor alegorice
20:00 - Piața Unirii - Concert simfonic: Orchestra celor 100 de viori din Budapesta

Vă așteptăm! 
Un eveniment organizat de Primăria Oradea și Asociația pentru promovarea turismului din Oradea și regiune (Visit Oradea), în parteneriat cu Primăria Debrecen, Asociația Főnix Debrecen, Consiliul Județean Bihor, Fundația Euroregiunea Bihor Hajdú-Bihar, Consiliul Județean Hajdú-Bihar.

Are You Anywhere la The Big Picnic 2018

Are You Anywhere la The Big Picnic 2018

Are You Anywhere este un proiect muzical format din Silviu Pașca, aka The Guy și Vladimir Coman-Popescu, aka Bite Your Lips. Muzica lor este extrem de diferită de ceea ce există în prezent în muzica românească.
Vin pentru prima dată la The BIG Picnic și-i așteptăm cu inima deschisă.

The Big Picnic 2018

The Big Picnic 2018

The BIG Picnic

...e despre veri cu miros de iarbă, petrecute #împreună, prieteni și muzică pentru trup și suflet, dans și joacă, pentru că - nu-i așa? - #toțisuntemcopii.

The Big Picnic e locul unde îți amintești de vacanța la bunici, cu copacii ei umbroși din grădină, visând la stări de briză din hamac.
Trei zile și trei nopți, mai ceva ca-n poveste, însuflețim Parcul 1 Decembrie din Oradea, cu concerte, filme pentru fete și băieți, bunici și nepoți. Adăugăm dimineți energizante cu clase de yoga și ateliere de nutriție, și după-amieze creative cu teatru și fotografie. Iar seara...We own the stage, căci se anunță 12 concerte!

Știm ce-o să faci vara aceasta. Ne vedem între 31 august - 2 septembrie în Parcul 1 Decembrie, la #thebigpicnic2018.

Evenimentul este susținut de Primaria Municipiulu Oradea și Visit Oradea. BIG thanks for that!

Skirtbike Oradea

Skirtbike Oradea

SkirtBike Oradea reprezintă comunitatea femeilor de toate vârstele care care au adoptat bicicleta ca mijloc de transport, oferind o alternativă chic acestei activități în care au găsit un mod de exprimare și chiar un stil de viață. Oradea face parte din mişcarea naţională SkirtBike începând cu anul 2014, fiind cel de-al 13 oraş din ţară care s-a alăturat acestei iniţiative. Pe plan local, asociaţia parteneră este Rotaract Club Oradea în calitate de organizator principal.
Participarea la acest eveniment este gratuită iar organizatorii vor oferi fiecărei bicicliste un bilet la o tombolă ale cărei premii au fost oferite de către sponsorii evenimentului.
Traseul plimbării pe bicicletă: locație start Parcul Libertății - Bdul Magheru - Șirul Canonicilor (fostul muzeu) - Bdul Dacia - Bdul Decebal - str. Ady Endre - Podul Ferdinand - Piața Unirii - Str. Gen. Moșoiu – Parcul 1 Decembrie locație finală.