“Mașinile” lui Leonardo Da Vinci

“Mașinile” lui Leonardo Da Vinci

Din 17 martie 2018, la noul sediu al Muzeului Ţării Crişurilor (Str. Armatei Române nr.1/A) vor fi expuse 45 de maşini inventate sau proiectate de Leonardo da Vinci. Toate cele 45 de obiecte sunt realizate din lemn şi respectă pînă în ultimul amănunt schiţele din caietele lui Leonardo da Vinci. Fiecare model din cadrul expoziţiei va fi însoţit de o copie a schiţei originale şi de detalii cu privire la aplicaţiile gîndite de da Vinci pentru fiecare invenţie în parte.

Oradea Ne Uneşte

Oradea Ne Uneşte

La fel ca în fiecare an, Primăria organizează pe 20 aprilie un concert folcloric dedicat Zilei eliberării Oradiei de către Armata Română de sub ocupaţia bolşevică a lui Bela Kun.

Anul acesta, evenimentul va avea loc la Casa de Cultură a Sindicatelor şi îi va avea ca invitaţi pe Veta Biriş, Ionuţ Fulea, Sava Negrean, Cornel Borza, Leontin Ciucur şi Otilia Haragoş.

Alături de aceştia pe scenă vor urca şi 3 tinere talente ale folclorului bihorean: Mădălina Ilea, Andrei Corb şi Iulia Lucaciu.

Spectacolul va avea atât momente de orchestră cât şi momente de dansuri populare din judeţul Bihor şi va fi prezentat de Iuliana Tudor.

Spectacolul – organizat la aniversarea a 99 de ani de la eliberarea Oradiei – va începe de la ora 19.

Preţul unui bilet de intrare este de 20 de lei şi poate fi achiziţionat de la casa de bilete a Casei de Cultură între orele 09:00 şi 17:00.

Evenimentul este organizat de Asociaţia pentru Promovarea Turismului în Oradea şi Regiune din subordinea Primăriei.

Swimathon 2018

Swimathon 2018

Swimathon este un mecanism de strângere de fonduri iniţiat de Mişcarea Fundaţiilor Comunitare din România şi implementat de şapte Fundaţii Comunitare (Bacău, Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Ploieşti, Târgu-Mureş şi Oradea). Mecanismul este dezvoltat în jurul unui eveniment de înot deschis pentru companii, persoane fizice, organizații şi grupuri de inițiativă (numite mai departe echipe de proiect) care doresc să se implice în viaţa comunităţii prin susţinerea unor cauze cu impact micro sau macro-comunitar. Fundaţia Comunitară Oradea este organizator local al evenimentului.

Retroparada Primăverii 2018

Retroparada Primăverii 2018

În Piaţa Unirii din Oradea, de la ora 11:00, va avea loc Retro Parada Primăverii. Evenimentul este organizat de către Retromobil Club România, în 25 de oraşe din ţară.

Concert Leo Iorga & Pacifica

Concert Leo Iorga & Pacifica

Leo Iorga, fostul solist al trupelor CARGO și Compact, revine cu un nou concert la Bistro Blues Caffe Oradea! Împreună cu Teo Boar și Vlady Cnejevici (membri ai trupelor Pasarea Colibri, Mircea Baniciu & BAND, Mircea RUSU BAND) formează împreună trupa @LEO IORGA & PACIFICA. În această formulă interpretează atât hiturile rock ale anilor 80’, 90’ cum sunt ”Trenul pierdut”, “Mă voi întoarce”, “Să te gândești din când în când la mine”, ”Singur în noapte”, “Cine ești tu oare?”, cât și hituri internaționale.
Evenimentul va avea loc sâmbătă, 21 aprilie de la orele 20:00.
Preț bilet: 55 lei (include bilet intrare și meniu 25 lei)

Micuța Fifi

Micuța Fifi

Micuta Fifi revine la ERA Park cu un spectacol muzical, edicativ si interactiv, in care atat cei mici cat si cei mari vor avea ocazie sa danseze pe muzica din copilaria lor !

Participarea este gratuita! Va steptam cu drag!